Bijzondere 4 mei herdenking
Dorpsraad Borssele · 08. mei 2022
Tegen de achtergrond van een oorlog, die zich op ruim 2000 km hiervandaan afspeelt, was het een heel bijzondere 4 mei herdenking

Hoe Leen en Aukje hun woning verduurzaamd hebben
Duurzaam / biodiversiteit · 15. april 2022
Al sinds 1990 zijn Leen en Aukje bezig met verduurzaming van hun woning met bouwjaar 1949. Inmiddels verbruiken zij jaarlijks nog maar zo'n 300 m3 gas.

Overleg met TenneT over nieuwe windparken op zee
Leefomgeving / compensatieplan · 07. april 2022
Op 5 april hebben we met een brede delegatie vanuit het dorp (dorpsraad en enkele inwoners) overleg gehad met TenneT over de geplande nieuwe windparken IJmuiden-Ver Alpha en Nederwiek Alpha. In februari zijn deze plannen via een online bijeenkomst toegelicht. Beide windparken worden via Borssele op het elektriciteitsnet aangesloten.

Steeds meer aandacht van de gemeentelijke politiek voor leefomgeving Borssele
Leefomgeving / compensatieplan · 23. maart 2022
Als je kijkt naar de verkiezingsprogramma's van de politieke partijen van de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen, kun je zien dat de aandacht voor de problematiek van de leefomgeving toeneemt. Lees verder ....

Nieuw postcoderoosproject in Borssele
Duurzaam / biodiversiteit · 23. maart 2022
Een nieuw postcoderoosproject start in Borssele. Dorpsbewoners in het beschermd dorpsgezicht krijgen voorrang bij inschrijving. Lees het persbericht ..

Plan Boom groot succes, maar snel uitverkocht
Duurzaam / biodiversiteit · 30. september 2021
Op 21 september j.l. startte de actie Plan Boom. Bij deze actie was gratis een pakket van 6 boompjes verkrijgbaar. De actie was landelijk zo'n groot succes, dat vele aanvragers teleurgesteld moesten worden.

Dorpsraad Borssele · 13. juli 2021
Een geslaagd zomerconcert van de Fanfareband Euterpe. Het jaarlijkse optreden in de zomer is inmiddels traditie geworden. Lees verder ...

Duurzaam / biodiversiteit · 23. maart 2021
Ooievaarsnest geplaatst door Natuurmonumenten op verzoek van dorpsraad.

Online informatiebijeenkomst IJmuiden-Ver op 23 juni 2020
IJmuiden Ver Alpha is de naam van een nieuw te ontwikkelen windmolenpark op zee. Wat is de impact voor Borssele? Online informatiebijeenkomst op 23 juni 2020 vanaf 20 uur.

Eerste kabel voor windmolenpark is aan land getrokken
Leefomgeving / compensatieplan · 24. april 2019
Het trekken van de eerste kabel ten behoeve van het windmolenpark op zee is succesvol verlopen. Doorgang vanuit dorp Borssele naar strand mogelijk begin juni weer vrij.

Meer weergeven