Plan Boom groot succes, maar snel uitverkocht
Duurzaam / biodiversiteit · 30. september 2021
Op 21 september j.l. startte de actie Plan Boom. Bij deze actie was gratis een pakket van 6 boompjes verkrijgbaar. De actie was landelijk zo'n groot succes, dat vele aanvragers teleurgesteld moesten worden.

Omgeving · 23. maart 2021
Ooievaarsnest geplaatst door Natuurmonumenten op verzoek van dorpsraad.

IJmuiden Ver · 16. juni 2020
IJmuiden Ver Alpha is de naam van een nieuw te ontwikkelen windmolenpark op zee. Wat is de impact voor Borssele? Online informatiebijeenkomst op 23 juni 2020 vanaf 20 uur.

Omgeving · 10. juli 2019
Gisteren een geslaagde opruimactie gehouden aan de Kaloot. Mede dank zij het prima weer, gemoedelijke sfeer en de prima catering.

Evenementen · 10. juli 2019
Op 10 juli van 13:00 tot 16:00 Maak samen met ons de Kaloot schoon! Inschrijven kan via: https://www.netopzee.eu/borssele/overige-pagina-s/beach-clean-up

Omgeving · 17. juni 2019
Wil je zonnepanelen plaatsen, maar heb je zelf geen geschikt dak? Het postcoderoos project maakt het mogelijk om van alle voordelen te profiteren door de panelen op andermans dak te plaatsen.

Omgeving · 08. mei 2019
Tipgever Fleur van der Laan houdt van de zee en de rivieren, en woont daarom sinds anderhalf jaar bij de dijk bij Borssele. Een fantastisch mooie plek. Maar het plastic dat er rondzwerft, krijgt ze maar niet opgeruimd. En ze komt erachter dat geen enkele instantie er verantwoordelijk voor is. ‘In de winterperiode kan ik wel twaalf vuilniszakken per keer meenemen.’

Omgeving · 24. april 2019
Het trekken van de eerste kabel ten behoeve van het windmolenpark op zee is succesvol verlopen. Doorgang vanuit dorp Borssele naar strand mogelijk begin juni weer vrij.

Algemeen nieuws · 29. maart 2019
Sinds vandaag is de fontein op het Plein weer in bedrijf.

Omgeving · 25. maart 2019
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en TenneT willen een ondergrondse hoogspanningsverbinding realiseren van het windenergiegebied IJmuiden Ver in de Noordzee naar het vasteland. De hoogspanningsstations Borssele, Rilland en Geertruidenberg zijn mogelijke locaties om de verbinding aan te sluiten op het hoogspanningsnet op land.

Meer weergeven