Euterpe concert op dinsdag 27 juni
Evenementen · 08. juni 2023
Ieder jaar organiseert dorpsraad Borssele in samenwerking met muziekvereniging "Euterpe" uit Heinkenszand een openlucht concert. Onder het genot van een kopje koffie of thee, wat u aangeboden wordt in de pauze door de dorpsraad, kunt u verschillende muziekstukken beluisteren, van een klassiek tot een meer modern genre.

Dorpsraad bedankt inwoners voor inbreng ideeën tijdens jaarmarkt
Dorpsraad Borssele · 23. mei 2023
De jaarmarkt van Borssele, een jaarlijks terugkerend evenement, was ook dit jaar bijzonder geslaagd. Ook het weer werkte prima mee. De dorpsraad heeft van de jaarmarkt gebruik gemaakt om in contact te komen met de dorpsbewoners.

Coöperatie Dorpswelzijn Borssele in oprichting
Werkgroep Winkel · 19. mei 2023
ierbij weer wat informatie van de Werkgroep Winkel! Inmiddels is de Coöperatie Dorpswelzijn Borssele in oprichting. Het projectplan is beschikbaar voor download.

Bewonersonderzoek Hogeschool Zeeland
Dorpsraad Borssele · 13. mei 2023
Eind 2022 is door studenten van de Hogeschool Zeeland een bewonersonderzoek uitgevoerd in opdracht van de Dorpsraad Borssele. Dit heeft geleid tot een aantal aanbevelingen, die hieronder zijn weergegeven. Het gedetailleerde onderzoek is als download beschikbaar.

Oproep aan inwoners voor aanmelden Borselse Voorwaarden Groep
Leefomgeving Borssele · 11. mei 2023
Momenteel hebben zich circa 330 inwoners aangemeld om deel te nemen aan de Borselse Voorwaarden Groep. Deze groep zal de voorwaarden gaan opstellen, die Borsele als gemeente zal stellen voor de eventuele komst van 2 kerncentrales. Tot 15 mei kunnen inwoners zich aanmelden.

Dodenherdenking 4 mei in Borssele goed bezocht
Evenementen · 05. mei 2023
Ook dit jaar werden in Borssele op 4 mei de slachtoffers van oorlog herdacht. De opkomst was bijzonder hoog. De herdenking stond in het teken van verbinding.

Koningsdag feestelijk gevierd in Borssele
Evenementen · 28. april 2023
Koningsdag is een echt dorpsfeest geworden. Het was een zonovergoten dag met tal van activiteiten dankzij de Oranjevereniging. Bekjik de foto's.

Gemeenteraad geeft NO GO aan Central Gate in de Borsselepolder
Leefomgeving Borssele · 22. april 2023
Een duidelijke uitspraak van de gemeenteraad: geen Central Gate, een grootschalige parkeerplaats voor vrachtwagens, op de locatie Assenburgweg (nabij het dorp Borssele). Een motie van deze strekking is aangenomen in de gemeenteraad van 20 april jl..

Uitslag enquête werkgroep winkel
Werkgroep Winkel · 08. april 2023
De Werkgroep Winkel wil graag de uitslag van de enquête met u delen. Ruim 44% van het dorp heeft gereageerd door de enquête in te vullen of bij de buurtsuper in te leveren. Dat vinden we een mooi resultaat, hartelijk dank daarvoor! Inmiddels hebben we de uitkomst bestudeerd waaruit o.a. blijkt dat mensen de lokale buurtwinkel erg waarderen en het belangrijk vinden dat deze blijft voortbestaan.

Bijeenkomst Ministerie EZ&K met dorpsraden Borsele nav komst 2 nieuwe kerncentrales
Leefomgeving Borssele · 05. april 2023
Vandaag (woensdag 5 april) hebben de 4 dorpsraden van de Sloeranddorpen gesproken met een afvaardiging van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). De vragen die de bewoners ons onder andere via deze website hadden meegeven, hebben we zoveel mogelijk gesteld.

Meer weergeven