Sloegrens evenement 15 juni
Dorpsraad Borssele · 26. mei 2024
Is er genoeg ruimte voor alle grootschalige energieprojecten in het Sloegebied? Een van de belangrijkste "Borselse Voorwaarden" is dat alle projecten binnen het Sloegebied blijven.

Een foto impressie van de jaarmarkt 2024 in Borssele
Dorpsraad Borssele · 20. mei 2024
Het was weer gezellig druk op de jaarmarkt 2024 in Borssele.

Dorpsraad houdt op jaarmarkt enquête geluidsoverlast
Dorpsraad Borssele · 20. mei 2024
We hebben een geslaagde jaarmarkt 2024 achter de rug. Ook de dorpsraad was aanwezig in een kraam, die gedeeld werd met de buurtsuper. De dorpsraad heeft op de jaarmarkt een enquête geluidsoverlast gehouden. Deze enquête zal online worden voortgezet.

Subsidieregeling Gezond en vitaal Borsele
Overig · 07. mei 2024
Als gemeente vinden wij het belangrijk dat onze inwoners lichamelijk en mentaal gezond zijn. Daarom kunnen stichtingen en verenigingen vanaf nu een bijdrage van 750 euro aanvragen voor een activiteit die meehelpt aan een gezonde leefstijl voor hun leden of inwoners.

Herdenking 4 mei: veel belangstellenden ondanks de regen
Dorpsraad Borssele · 06. mei 2024
Ondanks de motregen waren er tijdens de 4 mei-bijeenkomst veel belangstellenden. Om 19.15 vertrokken zo'n 30 inwoners voor een stille tocht over de singels. Om 19.58 klonk de Taptoe, gevolgd door 2 minuten stilte.

Dorpsraad en Bewonersgroep reageren op plannen voor nieuwe kerncentrales
Dorpsraad Borssele · 13. april 2024
Na gemeente Borsele en provincie Zeeland is ook het ministerie van EZ&K een participatietraject gestart voor de bouw van 2 nieuwe kerncentrales. In Plakkebord van april 2024 kun je hierover meer lezen. Tot 4 april was het mogelijk om een reactie te sturen. Zowel de Dorpsraad als de Bewonersgroep Leefomgeving hebben een reactie gegeven. Deze zijn hieronder in te zien c.q. te downloaden.

Buurtsuper Borssele feestelijk geopend
Wg Buurtsuper · 29. maart 2024
28 maart was het zover, de buurtsuper van Borssele was een feit. Onder belangstelling van genodigden, dorpsbewoners en kinderen van beide scholen, sneed burgemeester Dijksterhuis als openingshandeling de taart aan.

Goed bezochte jaarvergadering dorpsraad
Dorpsraad Borssele · 12. maart 2024
De jaarvergadering stond in het teken van de Borselse Voorwaarden. Wat zijn de vervolgstappen?

ENQUÊTE Wonen op de locatie Wielingenstraat Borssele
Wg Buurtsuper · 26. februari 2024
Zou u daar willen wonen, en hoe? Als Coöperatie Dorpswelzijn Borssele zijn wij intensief aan het puzzelen voor woningbouw op de plek van de nieuwe buurtsuper. Het gaat om de plek van het pand aan de Wielingenstraat.

Plannen voor ammoniakopslag in het Sloegebied
Dorpsraad Borssele · 05. februari 2024
Evolution Terminals en Vesta Terminals (de deelnemers aan dit project) gaan grootschalig investeren in de opslag en transport van ammoniak. Door de strategische ligging van de haven van Vlissingen is deze gekozen als opslag en doorvoerhaven. Hierdoor zal de haven uitgroeien tot het grootste waterstofcluster van Europa.

Meer weergeven