Leefomgeving

Informatieavond Tennet over nieuw converterstation, 16 november

Gemeente Borsele nodigt inwoners uit voor een gesprek over mogelijke nieuwe kerncentrales
Leefomgeving · 04. oktober 2022
Op 14 en 15 oktober aanstaande nodigt de gemeente Borsele inwoners van ‘s-Heerenhoek, Nieuwdorp, Borssele en Lewedorp uit om mee te praten over de eventuele realisatie van twee nieuwe kerncentrales. Middels ‘Nazomergesprekken’ gaan burgemeester Dijksterhuis en wethouder Weststrate langs de vier genoemde dorpen om met inwoners het gesprek aan te gaan.

Onderhoud bij Zeeland Refinery op woensdag 10 t/m vrijdag 12 augustus
Leefomgeving · 11. augustus 2022
Zeeland Refinery neemt op woensdag 10 augustus om 20:00 uur enkele fabrieksinstallaties uit bedrijf om onderhoudswerkzaamheden te verrichten. Het onderhoud zal duren tot de ochtend van vrijdag 12 augustus.

5 juli a.s.: Kom naar inloopavond over nieuw Hoogspanningsstation nabij Borssele
Leefomgeving · 01. juli 2022
De bouw van een nieuw hoogspanningsstation, vergelijkbaar met het station aan de Weelhoekweg, kan grote impact hebben op de omgeving van Borssele

Overleg met TenneT over nieuwe windparken op zee
Leefomgeving · 07. april 2022
Op 5 april hebben we met een brede delegatie vanuit het dorp (dorpsraad en enkele inwoners) overleg gehad met TenneT over de geplande nieuwe windparken IJmuiden-Ver Alpha en Nederwiek Alpha. In februari zijn deze plannen via een online bijeenkomst toegelicht. Beide windparken worden via Borssele op het elektriciteitsnet aangesloten.

Steeds meer aandacht van de gemeentelijke politiek voor leefomgeving Borssele
Leefomgeving · 23. maart 2022
Als je kijkt naar de verkiezingsprogramma's van de politieke partijen van de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen, kun je zien dat de aandacht voor de problematiek van de leefomgeving toeneemt. Lees verder ....