Laatste ontwikkelingen buurtsuper

Beste inwoners en belangstellenden,

 

Inmiddels 2e helft oktober, willen we u graag weer bijpraten over de laatste stand van zaken. Want ondertussen hebben we niet stil gezeten en zijn er weer diverse ontwikkelingen. 

 

Qua financiën is het positief om te melden dat we zojuist €.15.000,- toegekend hebben gekregen van de Rabobank vanuit het zgn. 1e fonds! Daarnaast hebben we €.20.000,- toegekend gekregen vanuit het Zeeland Refinery Fonds via de Gemeente Borsele. Dit maakt dat we nu een startkapitaal hebben van circa 95.000 euro! Verder zijn we nog in afwachting van de reacties van andere aangeschreven fondsen.  

Ondertussen zijn we ook druk bezig met het pand en de afspraken daarover met de eigenaar/ verhuurder. Er ligt een nieuw plan voor de bouw van appartementen icm met de winkel, wat momenteel uitgewerkt wordt. Ook wordt er momenteel in opdracht van Katalys  door Arcadis een bouwkundige scan uitgevoerd om de optie van verbouwing te onderzoeken. 

 

Daarnaast zijn we nog actief op zoek naar een bedrijfsleider! Dat kan een jong iemand zijn, maar ook een 40-er, 50-er of senior… We hebben 2 sollicitanten / kandidaat bedrijfsleiders, waar we binnenkort gesprekken mee hebben. Heeft u nog tips voor vaste deeltijd medewerkers of een asissent-bedrijfsleider, kent u iemand in uw omgeving die daar wellicht voor in aanmerking komt? We komen graag in gesprek… 

 

Hier een referentie van de Hilda Koenes, bedrijfsleider van de Dorpswinkel in Sauwerd: ‘Een bedrijfsleider in een dorpswinkel moet in eerste instantie een mensen mens zijn.  De baan bestaat voor een groot gedeelte uit coördineren. Heel belangrijk daarbij is dat je ook los moet kunnen laten, want ook al heb jij de verantwoordelijkheid, je doet het niet alleen, maar samen met ontzettend gemotiveerde vrijwilligers. Ik heb bijvoorbeeld zelf totaal geen verstand van wijn, daarbij laat ik mij dus adviseren door een vrijwilliger die er juist heel veel van af weet. Doordat vrijwilligers de dingen doen waar zij goed in zijn (groente-afdeling, broodjes afbakken enz.) heb jij tijd voor andere werkzaamheden en maak je er samen "onze winkel" van. De vrijwilligers in De Dorpswinkel Sauwerd vinden het fijn om elke week een nieuwsbrief te ontvangen, waarin naast het werkrooster ook staat wat er de afgelopen week gebeurd is in de winkel, en wat er voor de komende week op het programma staat. En wat iedereen vooral graag wil weten: wat was de omzet van de afgelopen week.’

Onze adviseur (KNHM, nu Katalys uit Arnhem) heeft aangegeven dat we de termijn voor het vinden van een bedrijfsleider ruimer moeten nemen. Dat advies nemen we over. 

 

Heeft u belangstelling om werkgroeplid of bestuurslid te worden of kent u iemand in uw omgeving? Laat het ons weten!

Werkgroep/Bestuur Coöperatie Dorpswelzijn Borssele,

BuurtsuperBorssele@outlook.com 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0