Werkgroep Buurtsuper

Stand fondswerving
Stand fondswerving

Zie ook de nieuwsartikelen categorie Werkgroep Buurtsuper

 

Er is inmiddels een projectplan opgesteld om de buurtsuper in een andere vorm voort te zetten.

Het meest recente projectplan (aangepaste versie per 24 oktober 2023)  is hier te downloaden.

 

 

Wilt u als bewoner lid worden van de Coöperatie Dorpswelzijn of wilt u de coöperatie financieel of als vrijwilliger opgeven,
meld u dan hier aan .

 

 

Wilt u als bedrijf  (uit de omgeving van Borssele) de Coöperatie Dorpswelzijn steunen, dan kunt u dat hier aanmelden.

 

Contact Werkgroep Buurtsuper:

 

Leendert Witte,

tel. 06 5726 9253

email: buurtsuperborssele@outlook.com

 

Vacatures Buurtsuper

Voor de Buurtsuper zoeken we een bedrijfsleider, coördinator en een winkelmedewerker.

Zie de vacature-pagina.

 

Samenstelling werkgroep

Op deze pagina stellen de leden van de werkgroep Buurtsuper zich voor.


Coöperatie Dorpswelzijn Borssele

Voor de doorstart van de buurtsuper is inmiddels de Coöperatie Dorpswelzijn Borssele opgericht. De coöperatie heeft als doel om met elkaar, de buurtsuper als voorziening en servicepunt in ons dorp te behouden.

 Een coöperatie (UA) is een zelfstandige organisatie en vereniging met leden en bestuur, zonder winstoogmerk. Deze vereniging kan vrijwilligers, personeel en een bedrijfsleider in dienst nemen. Door als inwoner van Borssele lid te worden van de coöperatie ontstaat meer borging en zekerheid dat het initiatief gedragen en gesteund wordt door onze gemeenschap.

Buurtsuper concept

Onze dorpswinkel wordt een gezellige middelgrote buurtsuper met een volledig assortiment aan producten waaronder veel verse (streek)producten zoals dagelijks vers brood, inclusief luxe broodjes en gebak, groenten, fruit, vlees- en visproducten en verder huishoudartikelen, enz. Verder zijn er service voorzieningen als PostNL, drogisterijartikelen, wenskaarten, buurtbusinformatie en telefoonkaarten. 

 

Daarnaast zijn er ideeën voor het shop in shop concept en een koffietafel waar mensen met vragen terecht kunnen of gewoon voor een praatje met elkaar. Zo kan de buurtsuper ook als sociaal ontmoetingspunt dienen.

Wat betreft de leveranciers zijn we in gesprek met van Tol en Spar. De productenlijn van Spar is wat goedkoper en bekender dan de lijn van Dagwinkel van Tol. We overwegen alle andere leveringsvoorwaarden en condities nauwkeurig om tot een leverancier te komen die het beste bij onze buurtsuper past.  

 

Nuttige informatie / links