Werkgroep Buurtsuper

Stand fondswerving
Stand fondswerving

Zie ook de nieuwsartikelen categorie Werkgroep Buurtsuper

 

Er is inmiddels een projectplan opgesteld voor de doorstart van de buurtsuper in de nazomer van dit jaar.

Het meest recente projectplan (aangepaste versie per 19 juli 2023)  is hier te downloaden.

 

Wilt u als bewoner lid worden van de Coöperatie Dorpswelzijn of wilt u de coöperatie financieel of als vrijwilliger opgeven,
meld u dan hier aan .

 

Wilt u als bedrijf  (uit de omgeving van Borssele) de Coöperatie Dorpswelzijn steunen, dan kunt u dat hier aanmelden.

 

Doorstart van de buurtsuper later dit jaar

De werkgroep Buurtsuper is vanuit de Dorpsraad van Borssele actief vanwege de aangekondigde sluiting van de Buurtsuper Jan Krijger per 1 juli 2023. 

De werkgroep heeft als doel het behouden van een buurtsuper in het dorp. Hiervoor zijn we met diverse partijen in overleg.

 

De mogelijkheden voor de korte en lange termijn worden onderzocht. Inmiddels is de Coöperatie Dorpswelzijn Borssele opgericht.

 

 

Coöperatie Dorpswelzijn Borssele

Voor de doorstart van de buurtsuper is inmiddels de Coöperatie Dorpswelzijn Borssele opgericht. De coöperatie heeft als doel om met elkaar, de buurtsuper als voorziening en servicepunt in ons dorp te behouden.

 

Een coöperatie (UA) is een zelfstandige organisatie en vereniging met leden en bestuur, zonder winstoogmerk. Deze vereniging kan vrijwilligers, personeel en een bedrijfsleider in dienst nemen. Door als inwoner van Borssele lid te worden van de coöperatie ontstaat meer borging en zekerheid dat het initiatief gedragen en gesteund wordt door onze gemeenschap.

 

Dagwinkel concept

Als werkgroep & bestuur hebben we ondertussen veel overleg gehad met diverse leveranciers en verschillende winkelconcepten onderzocht. Daarbij sluit het Dagwinkel concept van Van Tol Versunie, ons inziens het beste aan bij de Borsselse situatie.

 

De kracht van deze formule zit hem in de hoge kwaliteit, het brede aanbod, en de dagelijkse aanvoer van versproducten die ook in kleine aantallen leverbaar zijn (van Tol levert bijv. bijna dagelijks aan alle Roompotparken). Daarnaast is er keuze uit diverse prijslijnen en is het assortiment flexibel aan te passen en af te stemmen op de behoefte. Op de infoavond van 10 juli j.l. is een presentatie gegeven van de jongste plannen.

 

In de dagwinkel willen we ook weer de medicijn-uitgifte en een Post-nl punt opnemen. Daarnaast zijn er ideeën voor het shop in shop concept en een koffietafel waar mensen met vragen terecht kunnen of gewoon voor een praatje met elkaar. Zo kan de buurtsuper ook als sociaal ontmoetingspunt dienen.

 

Nuttige informatie / links