· 

Nieuwsbrief energietransitie gemeente Borsele

 

Denk groot, begin klein.

 

De energietransitie is in volle gang. De onrust in het oosten raakt ons bij de voordeur. Op Prinsjesdag is er bijna 800 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de aanschaf van isolatie en hybride warmtepompen. Samen met de hoge energieprijs geeft dit kansen om de woning aan te pakken.

Op 1 november tekenen de werkgroep BEN2030, de participatiecoalitie (ZMf en Zeeuwind) en de gemeente Borsele een overeenkomst om zich gezamenlijk in te zetten voor een energieneutraal Borssele. Dit gebeurt tijdens een energiemarkt in het dorpshuis.

De woningeigenaren in Borssele hebben al een exemplaar van de energiebespaargids gekregen. De eerste gids is op 21 september uitgereikt aan Barbara de Vries en Jan Bijvoets van BEN2030 (foto). 

 

Met een enquête willen we een beter beeld krijgen van de vraag in Borssele zodat we gericht een plan kunnen maken om uiteindelijk als dorp van het aardgas te gaan. Hiermee gaan we ook in ’s Heer Abtskerke en Heinkenszand aan de slag. Daarna volgen de andere dorpen.

 

Met vriendelijk groet,

Arno Witkam

Wethouder duurzaamheid & milieu gemeente Borsele

 

De volledige nieuwsbrief energietransitie is hier te downloaden met onder meer informatie over voordelige leningen voor energiebesparing.

 

Kinderen van Borsselse basisscholen krijgen gastles energiebesparing

Onlangs hebben de kinderen van de Kersten school en van de Frank van Borssele school een gastles energiebesparing gevolgd. Deze gastles werd begeleid door het Milieu Educatie Centrum de Bevelanden.

 

Met het lesmateriaal ervaren de kinderen hoe energiebesparing werkt. De kinderen hebben ook een thuisopdracht meegekregen, die op de energiemarkt van 1 november a.s. in dorpshuis Vijverzicht wordt gepresenteerd.