Verduurzamen van je woning, waarom en hoe?

 

De klimaatverandering stelt ons voor een enorme uitdaging. Wereldwijd zullen we anders moeten omgaan met energie en grondstoffen. Er worden plannen gemaakt, internationaal en nationaal. Maar ook als burgers kunnen en moeten we ons steentje bijdragen. B.v. door onze woning te verduurzamen.

 

Als we onze woning willen verduurzamen, hoe pakken we dat aan? Hoeveel gaat dat kosten en wat levert het op aan besparingen? De werkgroep BEN2030 Duurzaam ondersteunt het initiatief van Platform Energiek Zeeland om woningeigenaren te helpen. Platform Energiek Zeeland heeft z.g. woningambassadeurs opgeleid, die geheel vrijblijvend samen met de bewoner een plan voor verduurzaming van de woning opstellen. 

Meer informatie hierover vind je in de folder van Energiek Zeeland, die hier op deze website is weergegeven.

Advies voor verduurzaming van de woning voor nog geen tientje!

Een advies voor de verduurzaming van de woning, een z.g. energieadvies, kost normaal € 121,-. Door subsidie van de provincie Zeeland kost dit energieadvies nu € 34,-. 

Daarbovenop geeft ook de gemeente Borsele voor haar inwoners subsidie van € 25,-, waardoor een energieadvies nog maar € 9,- kost.

Let wel, zowel de subsidie van de provincie als van de gemeente zijn beperkt beschikbaar, op = op.

Inwoners van het dorp Borssele kunnen de gemeentelijke subsidie aanvragen bij de werkgroep BEN2030 Duurzaam.

 

Aanvraag subsidie provincie

 

Meer informatie over de provinciale subsidie vind je op:

https://www.duurzaambouwloket.nl//onafhankelijk-advies-zeeland.

Hier kun je de subsidie ook aanvragen. 

Aanvraag gemeentelijke subsidie

De werkgroep BEN2030 Duurzaam heeft van de gemeente 18 waardebonnen ontvangen, die verstrekt kunnen worden aan inwoners van het dorp Borssele. Je kunt de waardebon aanvragen door onderstaand formulier in te vullen.

Na aanvraag wordt de waardebon voor jou gereserveerd. Hiervan krijg je bevestiging per mail. Je krijgt de waardebon thuis in de brievenbus, zodra je de afspraak voor het energieadvies hebt gemaakt en de datum aan ons hebt bevestigd per mail.

 

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.