Programma 4 mei herdenking 2022

Beste dorpsgenoten,

 

Naar aanleiding van de herdenking 75 jaar bevrijding van Zeeland is in 2019 besloten om voortaan de 4 mei herdenking ook in het dorp Borssele te organiseren.

 

Op 4 mei zal rondom de herdenkingplaquette aan de achterzijde van de consistorie van de Catharinakerk aan het Plein de plechtigheid worden gehouden. Bewoners zijn welkom bij de kranslegging.  Dit jaar zullen leerlingen van de Franck van Borsseleschool een rol vervullen bij deze herdenking. Tevens zal  een delegatie van  het kerkbestuur ‘de Bron’ een krans leggen.

 

 

De ‘taptoe’en de muzikale begeleiding bij het zingen van het Wilhelmus zal worden verzorgd door Jan Hein van de Ende.  We verzamelen ons

rond 19.30 uur voor het dorpshuis Vijverzicht en lopen onder het luiden  van de klok van de Catharinakerk naar de herdenkingsplaats.

 

Na afloop Is er voor de deelnemers aan de herdenking een kopje koffie in het dorpshuis ‘Vijverzicht’ aan het Plein. Bij ongunstige weersomstandigheden zal de herdenking worden beperkt tot de kranslegging en zal de rest van het programma nadien worden uitgevoerd in het dorpshuis ‘Vijverzicht.

 

 

Dorpsraad Borssele.