· 

Mag het demissionaire kabinet besluiten nemen over de bouw nieuwe kerncentrales?

Wat zijn gevolgen van de val van het kabinet voor het besluit om 2 nieuwe kerncentrales in Borssele te bouwen? Het gaat om een ingrijpende beslissing. Het expertteam, ingesteld door minister Jetten zelf, heeft een kritisch oordeel gegeven. Voor de leefbaarheid en leefomgeving van Borssele heeft het besluit ingrijpende gevolgen.

Een demissionair kabinet mag geen besluiten nemen over controversiële zaken. Of het hier gaat om een controversieel besluit, dat wordt op  5 september besproken in de commissie Economische Zaken & Klimaat. 

 

Zowel de Dorpsraad als de Bewonersgroep Leefomgeving hebben per brief aan de commissie verzocht om de beslissing over de bouw van 2 nieuwe kerncentrales controversieel te verklaren. Hieronder kun je beide brieven downloaden.

 

Brief Bewonersgroep Leefomgeving Borssele  aan Commissie van EZ&K

Brief Dorpsraad Borssele aan Commissie van EZ&K

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Chris Verkaart (woensdag, 30 augustus 2023 13:48)

    Rob Jette wil 2 nieuwe kerncentrales bouwen in Borssele naast de huidige kerncentrales, zei het dat die twee centrales wel kleiner zijn.
    Ikzelf had 40 dienstjaren in Borssele zowel in de kolen-als de kerncentrale en is veilig

    Overigens zie ik op jullie site een oude foto waar de kolencentrale nog te zien is en inmiddels al enige tijd gesloopt