· 

Informatieavond bedrijfsduurverlenging Kerncentrale op 15 juni in de Stenge van 19 - 21 uur

Op 15 juni a.s. organiseert het Rijk een informatieavond over de bedrijfsduurverlenging van de huidige kerncentrale. Borssele I mag volgens de huidige wetgeving na 31 december 2033 geen kernenergie meer produceren. Het kabinet heeft aangekondigd dat zij wil dat de kerncentrale ook na 2033 open blijft. Lees hier meer over de plannen van het kabinet.

 

Start procedure van het Rijk

De officiële procedure van het Rijk rondom de bedrijfsduur-verlenging is gestart. Deze procedure start met een ‘Concept Notitie reikwijdte en detailniveau' (NRD); daarmee worden de kaders vastgesteld voor het onderzoek naar milieuaspecten. De concept NRD ligt ter inzage van 31 mei tot en met 11 juli 2023; deze kunt u hier inzien.

De informatieavond wordt gehouden in de Stenge, Stengeplein 1, 4451 CZ Heinkenszand, van 19.00 tot 21.00 uur.

Er is geen plenair gedeelte.

Zie ook het informatiebericht van de Gemeente Borsele.

Reactie schrijven

Commentaren: 0