· 

Bewonersonderzoek dorpsraad Borssele

Op verzoek van de Dorpsraad Borssele start in september een bewoners onderzoek door de Hogeschool Zeeland.  Binnen de Dorpsraad Borssele bestaat al langer de wens om een bewoners onderzoek te laten uitvoeren.  Gekozen is voor de Hogeschool Zeeland die onafhankelijk en professioneel het onderzoek gaat uitvoeren. 

 

De Dorpsraad wil graag weten wat er onder de bevolking leeft en wat zij vinden dat de Dorpsraad zou moeten oppakken. Hoe kunnen we de participatie van bewoners bij het werk van de Dorpsraad vergroten. En omgekeerd. Wat vinden bewoners  belangrijk als het gaat om de leefbaarheid in het dorp en hun omgeving.  Wat vinden de bewoners minder of misschien wel helemaal niet belangrijk.  Vragen waar de Dorpsraad graag antwoorden op wil krijgen, via een onafhankelijk en professioneel onderzoek.  Het onderzoek mag in januari 2023 resulteren in een eindrapport met aanbevelingen, wat dan weer de basis kan vormen voor het te voeren beleid door de Dorpsraad’.

 

Uiteraard zullen de bewoners van Borssele in de tussenliggende periode op de hoogte worden gehouden over de voortgang van dit onderzoek.  De Dorpsraad rekent, in het eigen belang van de bewoners, op de volle medewerking aan dit onderzoek door studenten van de Hogeschool Zeeland.