· 

Reanimatie AED cursus (volledig vol geboekt)

De cursus is in korte tijd volledig vol  geboekt!

 

Beste dorpsgenoten,

In Nederland krijgen jaarlijks 17.000 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand en zijn er naar schatting 8.000 reanimaties. Het is ontzettend belangrijk dat zoveel mogelijk mensen kunnen reanimeren. De eerste 6 minuten zijn cruciaal. Als een hulpverlener dan start met reanimeren en een AED aansluit, is de kans op overleven het grootst. Iedereen kan leren reanimeren!

Enige tijd geleden heeft de dorpsraad de verouderde AED (Automatische Externe Defibrillator), welke was geplaats tegen de zijgevel van 'Buurgemak’ Jan Krijger, laten vervangen voor een nieuw exemplaar. Uiteraard hopen we met z'n allen dat dit apparaat nooit- of zo min mogelijk zal moeten worden gebruikt! Maar zou het niet fijn zijn dat wanneer dit wel moet, zo veel mogelijk dorpsgenoten zouden weten hoe deze AED dan werkt? Hoewel dit niet moeilijk is en iedereen dit kan leren, is het nl. wel degelijk vereist dat wordt uitgelegd hoe zo'n apparaat werkt!

Om dit mogelijk te maken heeft de dorpsraad besloten om een BASIS cursus reanimatiecursus + AED te organiseren. Het betreft hier dus GEEN herhalingscursus. Wij roepen jullie bij deze dan ook van harte op om je aan te melden voor deze cursus.

Deze cursus:

         wordt door de dorpsraad aan belangstellende uitgenodigde deelnemers GEHEEL GRATIS aangeboden,

         zal plaatsvinden op donderdagavond 8 september a.s. van 19.00 - 22.00uur in ons dorpshuis 'Vijverzicht’,

         kan door maximaal 15 inwoners (min. 16 jaar oud) van ons dorp worden gevolgd,

         wordt verzorgd door twee zeer ervaren IC (Intensive care) verpleegkundigen,

         wordt gegeven volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad,

         zal worden afgesloten met overhandiging van een certificaat aan iedere deelnemer

Heb je belangstelling voor deze GRATIS cursus?? Geef je dan voor uiterlijk 20 augustus a.s. op via het secretariaat van de dorpsraad:

Secretariaat@dorpsraadborssele.nl Wees er snel bij!! want alleen de eerste 15 aanmeldingen zullen worden uitgenodigd voor deelname aan deze cursus! Alleen deze personen zullen voor aanvang van de cursus t.z.t. om aanvullende gegevens worden gevraagd. Geef je dus snel op want.........VOL=VOL!! 

 

 

Dorpsraad Borssele