· 

Nieuw postcoderoosproject in Borssele

Persbericht

 

Het initiatief is genomen om tot realisatie van een postcoderoosproject te komen. Onder de vlag van Zonne Collectief Zeeland, die als doel hebben het realiseren van projecten in heel Zeeland met als doel “echte” Zeeuwse stroom op te wekken, die geleverd gaat worden aan Delta Energie.

 

Waar de coöperatie Zonne Collectief Zeeland U.A. voor staat kunt u allemaal terug vinden op hun site www.zonnecollectiefzeeland.nl

Bij een postcoderoosproject wordt door burgers en MKB bedrijven gezamenlijk op een centraal dak zonne-energie opgewekt. Het gezamenlijke dak is voor dit project het dak de heer Arjan Mieras, die belangeloos hun dak gedurende 15 jaar hun dak beschikbaar stellen. U kunt middels deelname door  daar aankoop/inschrijven van certificaten daarin participeren en op die manier duurzame stroom in uw eigen dorp/regio op te wekken. 

 

U kunt deelnemen om eventueel uw eigen verbruik op die wijze te laten opwekken, maar u kunt dit ook zien als een soort investering in duurzaam op te wekken stroom met een fraai rendement. Dit kan ook naast eigen panelen cq andere investeringen in  duurzaam op te wekken energie.

 

Inschrijven/deelnemen kan vanaf € 1.000,-- tot maximaal € 6.000,-- per project, u kunt dus eventueel in meerdere projecten deelnemen, echter alleen als bepaalde project ook voor uw postcode is opengesteld.

U kunt nu al voorlopig/vrijblijvend in schrijven op onderstaand project via de site www.zonnecollectiefzeeland.nl. Daar kunt u ook eventueel aanvullende informatie vinden cq via het contactformulier  uw vragen stellen.

ZCZ SCE 2022 Borsele (Dorpskern),

 

Subsidie voor dit project is/wordt aangevraagd per 1/3/2022, de toekenning van de subsidie verwachten wij medio mei 2022. In aanloop van deze toekenning willen we proberen al voldoende inschrijvers te scoren, zodat we kort na toekenning al met de verdere ontwikkeling/realisatie op te starten.

 

Voor een maximale installatie van 90 kWp is SCE subsidie aangevraagd, We verwachten dan een jaarlijkse te verwachten opbrengst van ongeveer 80.000 kWh echte Zeeuwse stroom, die aan Delta Energie als “echt” Zeeuws Groene stroom verkocht gaat worden.

Voor dit project is in overleg met Gemeente Borssele besloten een voorkeurs inschrijving toe te staan van de bewoners in de Dorpskern Borssele, die hebben niet de mogelijkheid eigen panelen te plaatsen. Bij onvoldoende interesse om tot realisatie te komen, mogen daarna de bewoners overig Borssele en van de omliggende/aangrenzende postcodes van ‘s Heerenhoek (administratieve roos van het project) ook inschrijven.

 

We werken nauw samen met de Gemeente Borsele en er zullen binnenkort informatie avonden worden gehouden. 

 

Op de jaarvergadering van de dorpsraad van 7 maart 2022 is een beknopte presentatie verzorgd door Adri Neufeglise.

Verder is er op 14 april en 9 mei 2022 een informatieavond gepland, zie agenda.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0