· 

Plan Boom groot succes, maar snel uitverkocht

De werkgroep BEN2030 (Borssele EnergieNeutraal) heeft de actie Plan Boom van de Zeeuwse Milieu Federatie (ZMf) ondersteund.

 

Via onze contactpersoon bij ZMf,  die op tal van onderwerpen regelmatig met ons meedenkt, werden we een aantal maanden geleden attent gemaakt op de Plan Boom uitdeel actie. Plan Boom heeft als doel om in totaal 380.000 nieuwe bomen aan te planten in Zeeland, en de uitdeel actie is daar een onderdeel van. Landelijk is het doel zelfs om 10 miljoen bomen aan te planten om zo Nederland groener, gezonder en mooier te maken.

 

(Zie voor meer algemene informatie www.planboom.nl en www.zmf.nl)

 

 

 

In overleg met de ZMF en de beheerders van het dorpshuis, besloten wij als werkgroep BEN2030 om actief mee te doen aan de Zeeuwse actie en in Borssele een uitdeelpunt te organiseren.  Een aantal weken geleden resulteerde dat in onze flyer- en poster actie. In ons dorp hebben we huis aan huis flyers verspreid, en in de omringende dorpen hebben we posters opgehangen.

 

Op dinsdag 21 september jongstleden was het zo ver, vanaf 9 uur kon men zich aanmelden voor de gratis boompjes. We hadden al vermeld dat het een op=op actie betrof, maar dat de animo zo groot zou zijn heeft ons verrast! Prachtig dat zoveel mensen mee willen doen aan het planten van meer bomen, en tegelijkertijd een teleurstelling voor de enthousiastelingen die mis grepen.

 

Zie ook het artikel in PZC hierover.

 

 

We zijn er erg blij mee dat zoveel Bors(s)elaren mee doen aan de actie; Vanuit Borssele hebben 62 deelnemers in totaal 310 boompjes besteld. Daarmee we scoren qua deelname zeer hoog in Zeeland. We hopen dat de uitdeeldag, zaterdag 11 december, een gezellige dag wordt. Tussen 11 en 16 uur kunnen de gelukkigen hun bestelling ophalen bij het dorpshuis aan het plein in Borssele. Blijf gerust iets drinken, het dorpshuis gaat er speciaal voor open! De werkgroep BEN2030 biedt u gratis een kopje thee of koffie aan.